Update coronaregels HVC

Omdat de situatie op vrijdag 3 december opnieuw wordt beoordeeld door de overheid gelden dan ook tenminste tot 3 december de volgende maatregelen bij HVC.

Wedstrijden en trainingen

 • Er is helaas geen publiek meer toegestaan bij de wedstrijden en trainingen. Hierbij geldt dat er een uitzondering is voor alle trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals en arbitrage.

Kantine

De kantine zal alleen open zijn op de zaterdagen tot maximal 20:00 waarbij de volgende regels in acht worden genomen:

 • In de kantine is een coronabewijs voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. Men mag in de kantine alleen zitten en zich aan de anderhalve meter te houden.
 • Het afhalen van eten en drinken ( binnen ) mag zonder coronabewijs maar met mondkapje. Op het terras gelden dezelfde regels als in de kantine.

Let op: Op donderdag is de kantine helaas gesloten.

Kleedkamers

Bij gebruik van de kleedkamers verzoeken wij iedereen om de anderhalve meter aan te houden. De club zal zorgdragen voor de beschikbaarheid van zoveel mogelijk kleedkamers zodat de teams zich zo goed mogelijk kunnen verdelen.

Helaas moeten we als club zo goed mogelijk de richtlijnen volgen die aan alle verenigingen worden opgelegd. We hopen dan ook oprecht dat iedereen begrip heeft voor de situatie waarin we verkeren en uiteraard op ieders medewerking.

Bestuur HVC

Uitnodiging Voor de algemene ledenvergadering

Beste leden,

Hierbij nodigt het Bestuur van HVC de leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 16 december 2021 bij HVC. Aanvang is om 19.30 uur. Zie hieronder de agenda. Wij hopen u hier te zien.

Let op! Aansluitend is er een kaartavond waarbij de club een hapje zal verzorgen!

Hieronder een greep uit de agenda:  (De definitieve agenda volgt zo snel mogelijk)

  1. Opening en vaststelling agenda
  2. Ingekomen stukken
  3. Mededelingen
  4. Bestuurlijke wisselingen
  5. Vaststellen contributie
  6. Vaststellen begroting
  7. Vacatures
  8. Open discussie
  9. Rondvraag
  10. Sluiting

De kop is er nu echt af!

Zaterdag 25 september was het eindelijk zover en mochten we weer doen wat we tot voor kort allemaal zo normaal vonden, competitie voetbal! Het was lang geleden dat we zoveel spelers, trainers, ouders en toeschouwers langs onze velden hebben gezien. Opa’s en Oma’s hebben in sommige gevallen langer dan 1 jaar moeten wachten om hun (klein)kinderen weer te zien voetballen, prachtig dat we iedereen weer terug zien op het sportpark!

Zaterdag 2 Oktober

Na een lange voorbereiding zijn we dan ook zeer trots hoe het momenteel reilt en zeilt bij HVC. Er staat een fantastische selectie op het veld onder begeleiding van een voltallige staf die een duidelijk doel voor ogen heeft, promotie! We hebben een zeer diverse en solide groep met allemaal een hun eigen kwaliteiten, ervaring en talent. Er wordt dan ook veel in positieve zin gesproken en besproken over onze selectie langs de zijlijn en in de kantine. We zien dan ook steeds meer mensen binnen druppelen op het sportpark die een glimp willen opvangen van alle spelers en ze met eigen ogen kunnen zien wie die speler is die in staat is om een Boeing 747 uit de lucht te koppen! Uiteraard zijn er hoge verwachtingen met de huidige selectie maar er zijn zoveel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op wat er op het veld gebeurd, denk bijvoorbeeld aan blessures en de breedte van je selectie, kleding, materiaal en zo zijn er nog veel meer factoren te noemen. Je hebt niet alles in eigen hand en je moet het allemaal maar even doen!

Nu HVC 1 de eerste 2e wedstrijden heeft gewonnen staan we waar we moeten staan, bovenaan. Het meeste blessureleed is nu achter de rug en na de aankomende wedstrijd tegen KVVA zal blijken waar we nu exact staan.

De groep van HVC 2 heeft zich in de voorbereiding ook compleet gevormd. Deze jonge, gretige en compleet nieuwe groep hebben hun weg gevonden binnen HVC. Na weken zwaar en intensief te hebben getraind hadden ze afgelopen zaterdag hun eerste competitie wedstrijd bij en tegen Posthoorn 2. Ondanks de 4-1 nederlaag mogen de jongens zeer trots zijn op wat ze deze wedstrijd neer hebben gezet. Het was dan ook een geflatteerde nederlaag waarbij HVC 2 de beter voetballende ploeg was, waarbij de beslissingen van de scheidsrechter niet mee zaten en HVC verreweg de meeste kansen kreeg. Helaas kreeg HVC 2 penalties tegen, waarbij de eerste penalty twijfelachtig was. Daarnaast brak in  de eerste helft een speler van HVC door met een vrije doorloop naar de keeper maar werd afgeloten voor buitenspel zonder dat de grensrechter zijn vlag omhoog stak. Uiteindelijk kregen we een terechte strafschop en werd de eer door de Smalen gered. Helaas was het geluk niet aan de zijde van HVC en was de keeper van de Posthoorn, met een aantal fabuleuze reddingen, de man van de wedstrijd.

HVC 3 mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij de Zuidvogels in Huizen. Dit team heeft voetballend al een zeer goede indruk achter gelaten en wordt naast de selectie teams absoluut op de voet gevolgd. Geheel volgens verwachting domineerde HVC 3 de volledige eerste helft. Dit resulteerde in ballen tegen de lat, paal, net naast en een keeper die in de weg stond. Helaas werd een 100% doelpunt, een bal die via de lat over de lijn terecht kwam, niet gegeven. Geheel tegen de verwachting in kwamen de Zuidvogels door gehaaide counters met 2-0 voor. De 2e helft moest HVC volle bak om er nog iets uit te halen! Met de druk er vol op wisten vervolgens Abdelwahid Adahri uit een schot en Zakaria Maallam uit een koppal de gelijkmaker te scoren. Met de complimenten van de tegenstander keerde HVC 3 met 1 punt terug naar Zielhorst.

Te weinig ruimte voor andere sporten, dus moeten Amersfoortse voetbalclubs fuseren!”

Dit was recent de headline van een nieuws artikel in het “AD”, met de insteek dat er gezien het groeiende inwonersaantal in Amersfoort een tekort dreigt voor (andere) sportfaciliteiten anders dan voetbal. Er is een rapport verschenen van onderzoeksbureau “Kragten” waarin naar voren komt dat er onder andere is gekeken naar het creeren van ruimte voor andere sporten. In het onderzoek komt naar voren dat er is gekeken naar samenwerking of zelfs een fusie van verschillende voetbal clubs waarbij HVC, Posthoorn, Cobu Boys en KVVA worden genoemd. Wij als HVC zijn nooit gekend in het onderzoek en hebben ook nooit om de tafel gezeten met het desbetreffende onderzoeksbureau. Ik kan me voorstellen dat dit onrust veroorzaakt maar inmiddels kunnen we vaststellen dat het niet de bedoeling is om clubs te laten fuseren (uitspraak van Wethouder Van der Linde) maar de gemeente zal het wel degelijk faciliteren als er clubs zijn die hier behoefte aan hebben.

We zullen dan ook als HVC verdere plannen maken en bekijken op welke punten we onze faciliteiten moeten verbeteren en aanpassen.

Zonder vrijwilligers geen voetbal

Uiteraard maken vrijwilligers het verschil op iedere sportvereniging, HVC is daar geen uitzondering in. Omdat we zien dat het steeds moeilijker is, om naast onze bestaande groep vrijwilligers, te leunen op nieuwe vrijwilligers is het duidelijk dat we hier als club een serieuze uitdaging hebben. Daarnaast is je communicatie met alle vrijwilligers essentieel om zaken gedaan en gepland te krijgen, denk aan je barbezetting, schoonmaak teams, scheidsrechters, klusteams en zo kunnen we de lijst nog veel verder uitbreiden. Omdat we eerst willen beginnen met het communicatie probleem te tekkelen gaan we starten met een “Vrijwilligers app groep”. We willen hiermee meer draagvlak creeren en tegelijkertijd zorgen dat we met iedereen efficienter en sneller kunnen communiceren. Wil jij ook je steentje bijdragen dan voegen we je graag toe aan de groep en kan je voor jezelf bepalen op welk vlak je je steentje wilt en kunt bijdragen.

Uiteindelijk zullen we hier aankondigen welke taken er open staan en waar we exact mensen voor zoeken en nodig hebben. We zullen zelf het initiatief nemen om alle bestaande vrijwilligers alvast toe te voegen. Alvast bedankt voor iedereen zijn en haar medewerking!

Jeugd

Het is fantastisch dat een groot deel van onze oude pupillen zijn teruggekeerd naar HVC en samen met een aantal aanvullingen nu het huidige JO14-1 vormen! Omdat een groot aantal jongens nog niet eerder op een groot veld hadden gevoetbald is het team uiteindelijk gestart in de 4e klasse. Aangezien al snel bleek dat de wedstrijden zeer makkelijk werden gewonnen, waarbij er zelfs tegenstanders waren die na de eerste helft de handoek in de ring gooiden, is het team tussentijds gepromoveerd naar de 3e klasse. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van de huidige nummer 1, DOVO JO14-3, dus het team staat er goed op in de 3e klasse!

Bestuur HVC

HVC 1 geeft zijn visite kaartje af tijdens eigen TopParken toernooi

HVC wint ongeslagen eigen toernooi.
De 1e wedstrijd speelde HVC tegen 3e klasser VVZA, met een 1-0 overwinning pakte zij de winst.
De 2e wedstrijd tegen zondag 3e klasser Amsvorde werd met 2-0 gewonnen.
Hoogland 2 werd in de 3e wedstrijd verslagen, 1-0.
In de finale tussen de nrs 1 en 2 wederom winst op VVZA, 1-0
Met 0 tegentreffers mocht HVC zich kronen tot toernooi winnaar.
Speler van het toernooi werd HVC spelmaker Wessel Schmidt.
Met ruim 300 bezoekers en het fantastische resultaat kunnen we spreken van een zeer geslaagd toernooi!

Instagram

Oefenwedstrijd Amersfoorts regioteam

Zaterdag 17 juli om 17:00 uur speelt een Amersfoorts regioteam een oefenwedstrijd in Mierlo tegen de nummer 3 van Saoedi Arabie, Al Taawoun!

Het Amersfoorts regioteam bestaat uit spelers van HVC, Hooglanderveen, VVZA, Amsvorde en Roda’46 onder leiding van HVC trainer Carel van der Velden.

 

Ben jij er ook bij? Zondag 27 juni Nederlands elftal op groot scherm!

Aanstaande Zondag Nederlands elftal op groot scherm bij HVC.

Kantine open : 16:30 uur
Buffet open : 17.00 uur (verzorgt door Wok Het Oosten)

Er is plek voor 75 personen in verband met de 1,5 meter maatregel.
Aanmelden kan tot vrijdag bij Ricardo Veldmeijer via 0636443880.

Kosten 13,50 p/p (incl. eten) VOL=VOL