Vandaag 23-9-2017, HVC J010-1 speelt vandaag thuis tegen Hooglanderveen JO10-6. 
De tegenstander is overigens niet nieuw, in de bekercompetitie zijn ze elkaar al eerder tegen gekomen. Deze (slechte) wedstrijd werd gewonnen door HVC met 2-13. Vandaag was de opdracht dan ook om mooi te gaan spelen, op je positie blijven, de bal rond spelen en vooral de zijkanten benutten!!
Opa Piet fluit voor het beginsignaal en de 1e competitie wedstrijd is begonnen! Het duurt niet lang voordat Jayden B de bal verovert door op het juiste moment in te stappen. De bal wordt meegegeven aan Araz die de bal aan de rechterkant meeneemt. Een knappe voorzet volgt die door Jayden K met rechts tegen de keeper wordt aangeschoten. De keeper schiet hoog en hard uit, Jayden K plukt de bal uit de lucht maar wil de bal zo snel mogelijk kwijt. Toch komt de bal bij Jah terecht die de paal nog maar net weet te schampen. 
Balverlies voor HVC, de tegenstander probeert er snel uit te komen. Jayden B staat net te ver naar voren en moet nu in volle sprint de aanval eruit halen wat hem ook uiteindelijk lukt. Arsen heeft goed gekeken naar het instappen van Jayden B, hij doet namelijk precies hetzelfde. Met zijn hoofd brengt hij de bal terug in het bezit van HVC. 
Pietjano de vaste waarde op de lijn heeft een prima redding na een serieuze kans voor Hooglanderveen. Hij tikt de bal prima over zijn doel en houdt de 0. Hooglanderveen neemt de corner, de bal is echter voor HVC en Araz komt er razendsnel uit. Sem krijgt de bal van Araz en draait mooi weg en weet de bal bij Jah te krijgen die de 1-0 erin prikt!
Hooglanderveen komt er toch een paar keer gevaarlijk uit. Arsen en Jayden B verspelen veel energie doordat ze veel ruimte moeten dichtlopen. Vooralsnog hebben ze beide de gevaarlijke uitbraken onder controle. Justin inmiddels in balbezit, hij heeft tijd en blijft rustig kijken naar wie hij de bal kan spelen. 
Sem steekt zijn hand omhoog om te laten zien dat hij vrij staat, Araz passt de bal met zijn mindere linkervoet maar komt toch echt perfect op de slof van Sem die de 2-0 erin knalt!
Arsen aan de bal en een nieuwe aanval is ingezet. Een mooie pass naar Araz volgt die direct en hard schiet! Via de keeper komt de bal terug en Jah is op tijd om de 3-0 erin te schieten. HVC krijgt de smaak te pakken en zolang iedereen op zijn positie blijft en de zijkanten blijft benutten dan zijn ze niet te stoppen. Helaas gebeurt dit laatste verreweg te weinig. Jayden K houdt overzicht door de bal terug naar achteren te passen waar Arsen de bal in ontvangst neemt. Via Arsen de bal naar Araz, Araz geeft een voorzet naar Sem. Sem blijft cool en geeft de assist op Jah die de 4-0 erin schopt!
Araz is nog niet tevreden, hij is pas tevreden als zijn naam ook op het scoreboard staat. Hij is in balbezit en krijgt de ruimte op te schieten, BOEM! de 5-0 ligt erin.
Justin speelt een goede pot, hij stoomt naar voren en net nadat hij op goal heeft geschoten ligt hij op de grond met een hoop pijn. Ergens een spier verrekt en kan helaas niet verder. 
Jayden K neemt de corner aan de rechterkant, zijn naamgenoot Jayden B wuift naar hem en de bal wordt niet voorgegeven maar teruggelegd naar Jayden B. Helaas strand de poging en Hooglanderveen neemt de aanval over! Ze komen er razendsnel uit en de verdedigers van HVC sjokken terug alsof ze een theekransje aan het houden zijn oftewel die zijn nergens te bekennen. Araz geeft zijn hele hebben en houden om met Pietjano de tegengoal te voorkomen. HVC mag van geluk spreken dat de tegengoal hun bespaart is gebleven omdat Hooglanderveen gewoon niet scherp genoeg is.
De 2e helft is begonnen, na een minuut of 2 is Jah in het midden in balbezit. Met een harde kreet passt hij de bal cross naar Jayden K. Jayden K sleept er een corner uit omdat zijn schot via een verdediger achter de lijn is beland. Een prima corner van dezelfde Jayden volgt ! Hoog en midden voor de goal.
Pietjano met een prima uittrap, de aanvallers houden de bal echter niet voorin en Hooglanderveen neemt over. Arsen met een sliding haalt de aanval eruit en HVC is weer in balbezit. Araz ziet Jah vrij lopen, een perfecte pass is het vervolg en Jah knal na deze assist de 6-0 erin.
Inmiddels vrije trap voor Hooglanderveen na een overtreding van Arsen. Niet de vrije trap is gevaarlijk maar het schot daarna wel! Pietjano tikt met zijn vingertoppen de bal uit de goal!
Ondanks de 6-0 voorsprong lijken de posities in veld nergens meer op, teveel HVC’ers lopen uit hun positie waardoor aanvallers moeten mee verdedigen of gaten moeten worden dichtgelopen wat onnodig energie kost.
Inmiddels zijn ze allergisch geworden voor het overspelen, de meeste pupillen gaan voor eigen succes en het spelletje lijkt nergens meer op. Ontzettend zonde want de kunde is er wel alleen de wil laat het afweten.
Overtredingen worden gemaakt op Arsen en Jah omdat ze veel te lang aan de bal zijn en vergeten soms dat de bal ook kan worden teruggelegd. Eerder passen betekent dat je de tegenstander de kans niet geeft om een overtreding op je te maken. 
Arsen heeft de bal en hij krijgt een nieuwe assist op zijn naam. Hij passt de bal naar Araz en de raakt de bal net genoeg zodat deze in slowmotion over de lijn rolt waardoor het scoreboard nu 7-0 vermeld!
Araz omringt door meerdere tegenstanders, met een akka speelt hij iedereen zoek en passt de bal hard voor de goal langs waar Jayden K staat. Araz is niet stil blijven staan maar is direct doorgelopen zodat hij recht voor de goal staat. Jayden K passt de bal direct terug, verdedigers zijn de weg kwijt en Araz knalt de goal met de mooiste voorbereiding van vandaag erin, 8-0.
Gerald zou patat trakteren als HVC vandaag de 0 zou houden. Hooglanderveen verdient zeker een doelpunt! Het wordt ze behoorlijk makkelijk gemaakt omdat alle HVC’ers voorin staan omdat ze allemaal een goal willen meepikken. Dit wordt afgestraft met een tegengoal 8-1. Ze hebben geluk dat ze van Gerald alsnog patat hebben gekregen :)
Opnieuw een goede uitslag alleen het voetbal kan een stuk beter. De tegenstanders zijn te zwak waar onze jongens niet goed mee om kunnen gaan. Op naar volgende week 08:30 in Soest!

 
 
 

Hoofd Sponsors