Senioren

Twitter

hvc033 King of the Ribs heeft prijzen ter beschikking gesteld voor morgen avond tijdens het Carnaval evenement. - Best ge… https://t.co/DXTkMGy1UL
1hreplyretweetfavorite
hvc033 Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen dan kan dat vanavond van half 7 tot half 8. https://t.co/9taez7YjWH

7fffe190 8cee 48ae 9707 7070e94b9744
      Dennis Blewanus is nauw betrokken bij de pilot Sportparken.

Bron: destadamersfoort.nl 

'Betrek jonge bestuurders bij sportclubs'

AMERSFOORT De Amersfoortse Sportfederatie ASF is in december in samenwerking met SRO en de gemeente Amersfoort een project gestart onder de titel 'Pilot Sportparken'. Doel van het project is om op drie Amersfoortse sportparken toe te werken naar een intensiever en efficiënter gebruik van de accommodaties.

Jaap Hengeveld

Het betreft hier de sportclubs gevestigd op de sportparken Bokkeduinen/Birkhoven, Zielhorst en Vermeerkwartier/Dorrestein. Student sportkunde Dennis Blewanus (22) is een jonge bestuurder van een Amersfoortse voetbalclub en als secretaris nauw betrokken bij het project.

,,Ik ben als algemeen bestuurslid verbonden aan voetbalvereniging HVC. Al vanaf mijn 4e jaar voetbal ik bij deze club. Op dit moment studeer ik af aan de Hogeschool Windesheim, waar ik de opleiding sportkunde volg. HVC ligt in Zielhorst, één van de drie sportparken die meedoen aan de pilot die op dit moment door de ASF wordt uitgevoerd. Het is boeiend hierbij project betrokken te zijn. Een van de ambities van de ASF is om meer jonge bestuurders bij de sportclubs te betrekken. Dat is echt van belang, mede ook om als vereniging met nieuwe inzichten een gedegen toekomstvisie te kunnen ontwikkelen!"

Volgens Blewanus zijn er op de drie sportparken volgens plan inmiddels diverse bijeenkomsten afgerond. Volgens Blewanus is de tweede stap inmiddels ook afgerond, waarbij per sportpark is ingegaan op wensen, demografische ontwikkelingen en de daarbij passende mogelijke oplossingen voor de korte en middellange termijn. ,,De komende weken willen we met de verzamelde data de profilering per sportpark verder vormgeven", zegt Blewanus. ,,Vervolgens komen tot een kernverhaal, met als doel te komen tot concrete en uitvoerbare plannen."

BASIS De pilot sportparken is geïnitieerd op basis van eerder onderzoek, waarbij de verenigingen in grote meerderheid hebben aangegeven om door intensiever samenwerken, te kunnen doorgroeien naar sterke en brede sportverenigingen. Een ambitie die past binnen het sportbeleid zoals geformuleerd in de sportnota Amersfoort F!T (2014) van de gemeente Amersfoort: zoveel mogelijk Amersfoorters laten sporten en gezond bewegen. Volgens Blewanus is de ASF blij met de ondersteuning van de gemeente om de pilot uit te rollen.

Sponsoren

holday