Senioren

Twitter

hvc033 King of the Ribs heeft prijzen ter beschikking gesteld voor morgen avond tijdens het Carnaval evenement. - Best ge… https://t.co/DXTkMGy1UL
1hreplyretweetfavorite
hvc033 Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen dan kan dat vanavond van half 7 tot half 8. https://t.co/9taez7YjWH

HVC JO10-1 vs VVZA JO10-3         B4330 Zwaluwen jeugdbeker Onder 10 2e ronde

Voor het eerst een avond wedstrijd op het programma voor HVC JO10-1. Omdat al meerdere keren de 2e ronde voor de beker was afgelast door de weersomstandigheden werd deze wedstrijd op woensdagavond 18:30 ingepland.

Het veld stond al netjes klaar waarbij ongeveer alle pionnen van de club waren gebruikt om de niet bestaande belijning enigszins te maskeren.

De jongens van HVC JO10-1 speelde nog een onderling partijtje, lichtmasten werden aangezet en de scheids riep alle jongens bij elkaar voor de start van de wedstrijd.

De JO10-1 hebben nog geen gemakkelijke wedstrijden gespeeld dit seizoen, alle punten werden maar ternauwernood gepakt maar zeker door een dosis vechtersmentaliteit.

De tegenstander van vandaag speelt een klasse lager en we verwachten dan ook niet al teveel problemen met deze tegenstander. Ondanks de regen waren er toch zeer veel fans aanwezig om de jongens aan te moedigen, aan sfeer dus geen gebrek!

De wedstrijd is begonnen en het begin is direct moeilijk voor HVC. Ze krijgen de bal niet goed rondgespeeld, leiden veel balverlies en je ziet dat sommige jongens teveel extra meters moeten maken omdat andere teamgenoten een beetje verzaken of uit positie lopen.

Dit leidt tot een serieus aantal goede kansen voor VVZA, de aanvallers spelen de verdedigers redelijk makkelijk uit en staan soms zo vrij als een vogeltje. Arsen Koroglu maakt nog een paar katachtige reddingen maar kan niet voorkomen dat VVZA de 0-1 maakt nadat hij 1 op 1 op de keeper af kwam.

Niet alleen de verdediging is niet scherp maar aanvallend brengen we de 1e helft ook niet zo heel veel. We proberen het nog wel via voornamelijk de rechterzijkant met Jayden K en Araz maar het ontbreekt ons een beetje aan dat stukje geluk wat je soms nodig hebt om de rollen om te draaien.

In 1 van de laatste momenten van de 1e helft wordt Araz compleet vrij voor de keeper gespeeld maar zijn 100% kans schiet recht tegen de keeper aan waardoor het scorebord onveranderd blijft.

In de 2e helft zijn zowel de jongens als het publiek compleet doorweekt. Ze moeten deze helft wel echt een stukje harder werken maar je ziet dat het gros van het team het ontbeert aan conditie!!

Rodyn wordt erin gebracht en met zijn snelheid proberen we wat gevaarlijker te worden en kansen te creëren.

Het blijft wel echt een bekerwedstrijd, het voetbal is niet altijd even mooi en perfect maar er wordt wel geknokt zoals het hoort bij een bekerwedstrijd.
We oefenen en paar minuutjes iets meer druk uit en Araz heeft zijn scherpte terug gevonden en met een geplaatst schot maakt hij de 1-1!

VVZA ligt hier niet wakker van, niet lang na de 1-1 blijven ze gevaarlijk doorbreken en de jongens voorin zijn best handig met de bal. Deze handigheid resulteert in de 1-2.

De spanning zit er goed in, misschien wel voornamelijk bij het publiek, Jayden B was niet helemaal lekker maar dat is niet te zien aan zijn volgende dribbel! Na een lange rush, die we wel eens vaker zien, die begint op eigen helft maakt hij geheel zelfstandig de 2-2!

Je voelt dat we geen tijd te verliezen hebben, Arsen komt steeds verder zijn doel uit om de bal eerder terug in het spel te brengen. OH nee er wordt een bal tegen een VVZA’er aan geschoten en die bedenkt zich geen moment en knalt van grote afstand de 2-3 binnen in een leeg doel.

Scheids hoe lang nog?? Er zijn nog 4 minuten te spelen, pffff iedereen denkt dat het voorbij is. De jongens blijven toch door knokken want die weten niet hoe lang ze nog moeten spelen. De bal blijft voorin hangen en met een corner of 3 a 4 hangt de goal in de lucht. En JAHOOR! Araz glijdt de 3-3 binnen!

Niet normaal meer hoe spannend deze wedstrijd is. Sem krijgt nog een wereldkans op de 3-4 maar schoot de bal maar net over! Jayden B aan de bal en passt de bal naar Jayden K. Ze hebben even een koffietijd momentje, totaal geen besef van de klok, en passen de bal naar elkaar alsof ze met een warming-up bezig zijn. 1 van hun moet nu toch echt een keer een knal op goal gaan geven! Jack, Gerald, Marcel schreeuwen de longen uit hun lijf SCHIETEN!!! En jahoor Jayden K legt de bal klaar voor zijn linker voetje! EN BAM!! Vanaf een meter of 12 a 14 belandt de bal heerlijk onhoudbaar in voor zijn kant de rechterkruising!

Het publiek en de jongens worden GEK van vreugde. De jongens omhelzen elkaar en iedereen rent het veld in om het te vieren.

De einduitslag 4-3 voor HVC. VVZA was voetballend zeker de betere van de 2 maar HVC is blijven vechten en met recht was dit een echte bekerwedstrijd!.

Op naar de 3e ronde van de beker.

Sponsoren

holday