ONGEREGELDHEDEN BIJ HVC (bij de wedstrijd tegen WV-HEDW 1)

Helaas hebben zich afgelopen zondag tijdens de wedstrijd HVC 1 – WV-HEDW 1 wat ongeregeldheden voorgedaan.
Hierover wordt door de diverse media inmiddels bericht, maar die berichtgeving is erg éénzijdig (als gevolg van een stuk op de website van WV-HEDW).

Er wordt alleen gerept over een vechtpartij die uit de hand liep, waarbij twee spelers van HVC geslagen en geschopt hebben. Dit deel is waar en wordt ook helemaal niet tegengesproken door HVC.

Wat echter vergeten wordt is dat er voor iedere situatie waar een ruzie uit voort komt een aanleiding is.
Laten we alvast beginnen met de eerste rode kaart, die was niet voor HVC. Die was voor een gewisselde speler die zich vanuit de dug-out te veel richtte op de beslissingen van de scheidsrechter. De scheidsrechter was dit op enig moment zat en stuurde deze speler van het veld, hetgeen natuurlijk al een bepaalde sfeer oproept bij WV-HEDW.

Vervolgens is er een spelsituatie waarbij een speler van HVC een elleboogstoot krijgt. Wat de speler van HVC vervolgens fout doet is dat hij een klap terug geeft. Alleen deze klap is door de scheidsrechter waargenomen en die heeft direct rood gegeven aan de speler van HVC.
Laten we vooral duidelijk zijn, de rode kaart is terecht. Jammer dat de aanleiding niet waargenomen is en dat daar ook niet over wordt gesproken. Er wordt alleen gesproken over natrappen, hetgeen niet het geval was. WV-HEDW praat zichzelf hiermee in de slachtofferrol, terwijl hun speler eigenlijk de aanleiding was.

Hierna ontstaat er een opstootje waarbij er van beide kanten zaken zijn gebeurd die niet goed zijn. Spelers trekken en sjorren aan elkaar en beginnen rare dingen tegen elkaar te roepen. Eén van die opmerkingen werd te veel voor de speler van HVC die al rood had gekregen. Zijn moeder werd uitgemaakt voor iets naars en de speler van HVC geeft weer iemand een klap.

Helaas was er ook een tweede speler van HVC die de gemaakte opmerkingen niet goed kon verteren en deze heeft een speler van WV-HEDW een karatetrap gegeven. Deze speler ging naar de grond en is korte tijd bewusteloos geweest. In de paniek die daarop ontstond heeft de tegenpartij, met een telefoon van iemand van HVC, gebeld met 112.
De bedoeling was dat de ambulance zou komen, maar dat was tijdens het telefoongesprek al niet meer nodig, waarna de politie wel snel gekomen is. De situatie was inmiddels al onder controle, maar enkele spelers van WV-HEDW hebben toch een aanklacht ingediend.

Het derde lid van HVC dat bij de ongeregeldheden betrokken raakte heeft niet geslagen of geschopt. Deze heeft met een beenworp (bekend van het judo) iemand van WV-HEDW ten val gebracht, zonder dat dit verder gevolgen had voor deze persoon (behalve misschien de schrik). Hij deed dit om zijn vader te beschermen die trachtte de zaak juist te sussen maar werd omringd door spelers van WV-HEDW. Dit derde lid was bang dat zijn vader iets aangedaan zou worden.

HVC keurt het gedrag van de drie genoemde leden niet goed en heeft hen al gestraft voor dit incident. Aangezien er politie bij geweest is, is er als gevolg van de aangifte die gedaan is een onderzoek ingesteld. Dit ligt nu verder in handen van de politie en daar wil HVC zich verder niet mee bemoeien.

HVC heeft wel veel moeite met de rol die WV-HEDW nu speelt. Zoals bovenstaand te lezen is zijn zij net zo goed aanleiding tot het ontstaan van de ongeregeldheden. Het is jammer dat het stuk op de website van WV-HEDW de zaak heel erg éénzijdig belicht.

Sponsoren

holday