Senioren

Twitter

hvc033 King of the Ribs heeft prijzen ter beschikking gesteld voor morgen avond tijdens het Carnaval evenement. - Best ge… https://t.co/DXTkMGy1UL
1hreplyretweetfavorite
hvc033 Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen dan kan dat vanavond van half 7 tot half 8. https://t.co/9taez7YjWH

BFC JO10-4 vs HVC JO10-1

Bussum 10 februari 2018,

Na de gewonnen beker wedstrijd van vorige week stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma, in de voor HVC JO10-1 nieuwe 2e klasse.

Iedereen was netjes rond 08:30 bij HVC en door de scherpe blik van onze stamoudste waren we uiteindelijk compleet om naar Bussum te vertrekken.

Parkeren bij een serieuze voetbalfabriek is altijd wel een uitdaging, man man wat een grote club is BFC.

De kleedkamer was bijna net zo groot als een half veld en kledinghaakjes beschikbaar voor ongeveer 4 teams. Alleen heeft de doucheruimte dan weer aan serieus ruimte in moeten boeten.

De HVC pupillen beginnen aan de warming–up en krijgen de laatste instructies mee voordat de scheidsrechter op zijn fluitje blaast.

HVC begint aan de aftrap en probeert de bal rustig rond te spelen, dit ging alleen niet geheel soepel waardoor BFC de kans krijgt om dit gelijk te verstoren ten koste van een ingooi.

Justin gooit de bal in naar Jayden K die de bal rustig terugspeelt naar Arsen, onze stand-in keeper voor Pietjano die aan het herstellen is van zijn operatie.

De tegenstanders zijn qua lengte en fysiek wel een tikkeltje groter dan de jongens van HVC en dat ondervindt Sem als hij de bal in bezit heeft en zich moet zien te redden met 2 reuzen om hem heen. Sem red zich eruit en de bal beland uiteindelijk in de handen van Arsen.
Jah inmiddels in balbezit doordat hij de bal heeft afgepakt van zijn directe tegenstander en verdient uiteindelijk een ingooi. Jayden K gooit naar Araz en die passt de bal net te hard voorlangs waardoor Jah niet de mogelijkheid heeft tot aanname.

Jayden K blijft druk zetten en het werpt zijn vruchten af, hij verdient een ingooi omdat de tegenstander niet weet wat hij met de bal moet doen. Het spel gaat een beetje op en neer maar het is wel duidelijk dat BFC de betere combinaties heeft, ze vinden elkaar sneller dan HVC. BOEM! HVC komt goed weg want een aanvaller van BFC krijgt plots de bal voor zijn voeten en schiet de bal hard maar gelukkig gaat de bal net naast.

Arsen moet met zijn uittrappen wat verder uitlopen zodat hij de bal wat makkelijker bij de aanvallers kan krijgen. Sem in balbezit en kapt zijn tegenstander prima uit, Jayden K loopt door en kan alleen voor de keeper komen! Ffffffffffffffffffffttttttttt, de scheids heeft gefloten omdat een BFC’er op de grond ligt. Pffffff wat een moment om te fluiten!

Jayden B doet verdedigend goed zijn werk hij weet meerdere malen goed in te stappen en de bal te veroveren, hij moet alleen oppassen dat hij zich niet kapot loopt.

BFC heeft inmiddels een corner verdient die wordt onderschept door Araz en dus verder ongevaarlijk is. Het voetbal is ontzettend rommelig maar er wordt wel hard gewerkt.

Jayden K en Araz komen er samen uit met een prima een-tweetje, bij het tweetje schiet Araz direct! Een strak schot maar de keeper van BFC staat op de goede plek.

Keeperbal voor BFC en ze spelen de bal rond. OEI! Na een perfecte pass wordt een speler vrijgespeelt en komt alleen voor Arsen te staan. Arsen twijfelt geen moment en komt als een sneltrein uit zijn doel en zonder keepershandschoenen stort hij zich op de bal en voorkomt een doelpunt!

Arsen schiet de bal hoog uit en probeert Jah te bereiken, zijn snelheid is een wapen en we zijn het gevaarlijkst met een snelle uitbraak.

Jah krijgt alleen een vrije trap tegen door gevaarlijk spel. Na de vrije trap van BFC scoren ze een mooie goal, ze maken gebruik van driehoekjes en spelen de verdedigers van HVC uit en scoren de 1-0.

WOW! Met misschien wel het snelste doelpunt na een aftrap ooit weet Jah de gelijkmaker te maken. Ik schat na een seconde of 12 na de aftrap breekt Jah door en weet de 1-1 op het scoreboard te zetten.

BFC blijft echter goed voetballen en komen er opnieuw levensgevaarlijk uit maar Arsen bewijst dat hij een prima vervanger is van Pietjano, met een wereldredding weet hij de bal uit het doel te tikken!

Jayden B heeft zijn sprint schoenen vandaag aangetrokken, dat kleine mannetje is soms zo verschikkelijk snel en gaat solo vanuit het achterveld met de bal aan zijn voet naar voren, iedereen voorbij spelend. Hij verdient uiteindelijk een corner maar die werd verder niet gevaarlijk. Loffie weet de bal te onderscheppen en zorgt dat HVC in balbezit blijft. Het duurt alleen niet lang voordat BFC weer in balbezit komt en in de aanval gaat. Jayden K werkt best hard vandaag en haalt eigenhandig de aanval eruit ten kostte van een Corner. De corner van BFC is levensgevaarlijk! De aanvallers zijn allemaal een kop groter en de bal komt precies op een BFC hoofd die de bal tegen de lat kopt! Nadat Loffie een stuiterbal situatie weet te winnen zit de 1e helft erop waarbij de eerste helft BFC de betere partij was.

Loffie en Arsen hebben gewisseld van positie en vol goede moed gaan we de 2e helft in. De eerste minuten zijn duidelijk voor HVC met 2 corners waarbij Jah uit de 2e corner de bal maar net naast kopt.

HVC is weer snel in balbezit en Jah schiet ervandoor via de zijkant en speelt 2 tegenstanders voorbij. Hij kan niet anders dan de bal voorgeven en doet dit dan ook en passt de bal naar Araz die zonder twijfel de bal direct op goal schiet. BFC heeft nu iets minder vaak de bal dan in de eerste helft. Araz speelt de bal net iets te ver voor zich uit en probeert met een ultieme sliding in balbezit te blijven. Hij bezeert zich zelf maar moest zich volgens de scheidsrechter niet aanstellen. Jack springt in de bres voor HVC en maakt de scheids duidelijk dat dit nergens over gaat. Alsnog een vrije trap voor BFC die voor de rest ongevaarlijk was. Wat BFC wel weer goed doet zijn de driehoekjes, die zijn goed zichtbaar en daarmee komen ze er af en toe gevaarlijk uit. Het is dat ze slordig in de afwerking zijn.

Sem neemt de bal in 1 keer aan en passt de bal prima door. Niet lang in balbezit blijven, snel doorpassen, prima actie.

OH NEE! Balverlies HVC op een plek waar je dat niet wilt, de aanvaller van BFC legt de bal voor zijn goede voet en verschalkt Loffie in de verre hoek. 2-1.

Speedy gonzales oftewel Jayden B krijgt het weer op zijn heupen. Hij onderschept de bal in de verdediging en gaat solo via de zijkant alle tegenstanders voorbij. Jah staat vrij voor de keeper maar Jayden B is op een missie. Ondanks dat het achteraf beter was om de bal te passen naar Jah produceert hij een levensgevaarlijk schot die tenauwernood door de keeper wordt gered. Arsen staat lekker te verdedigen, dit is ook echt zijn positie waar hij het beste rendeert. Nadat Arsen de bal tot 2 keer toe weet weg te werken valt Jayden K in.

Hij komt gelijk in balbezit en neemt 3 passen en weet een perfecte assist af te leveren aan Jah die daardoor vrij voor de keeper komt. Hij kiest zijn hoek maar heeft net niet het geluk aan zijn zijde en de bal gaat net naast.

HVC krijgt verreweg de beste mogelijkheden in deze 2e helft maar we kijken toch tegen een achterstand aan. HVC krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek en Justin maakt zich klaar om de vrije trap te nemen. De scheids laat de muur op 2 meter van de bal staan!! We roepen nog vanaf de zijkant dat de muur naar achteren moet maar dat is aan dovenmansoren gericht. HOPPA! Justin trekt zich nergens wat van aan en schiet de bal laag langs de muur tussen de palen. 2-2!

Met nog een minuut of 7 te spelen zit er absoluut meer in voor HVC. De vrouwen langs de zijlijn worden gek na de panna van Arsen. Helaas kreeg de aanval geen goed vervolg maar was leuk om te zien!

Met een super uittrap van Loffie weet hij Jah te bereiken, hij SCHIET! De bal wordt door de lat teruggekopt. Het blijft ontzettend spannend, BFC komt er nog gevaarlijk uit maar dat wordt door Arsen opgelost doordat hij de bal terug naar Amersfoort schiet ten kosste van een corner.

De corner van BFC leidde uiteindelijk tot helemaal niks en HVC krijgt uiteindelijk zelf ook nog een laatste corner. Jayden K heeft zich inmiddels ontpopt tot een prima corner nemer. Hij weet de bal feilloos voor de goal te brengen wat natuurlijk altijd gevaarlijk kan zijn.

De scheids fluit af de 1e wedstrijd in de 2e klasse zit erop met uiteindelijk een eindstand waar we mee kunnen leven.

Sponsoren

holday